سفارش تبلیغ
صبا ویژن
به زشتى یاد کردن مردمان پشت سر آنان ، سلاحى است براى مرد ناتوان . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

صفحات اختصاصی
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :3
بازدید دیروز :0
کل بازدید :703
تعداد کل یاداشته ها : 2
103/2/30
5:43 ص

فروید در نخستین تحقیقات خود شخصیت انسان را با توجه به سطح آگاهی به سه قسمت هشیاری، نیمه هشیاری و ناهشیاری تقسیم نموده است. هشیاری، فروید هشیاری را بخشی از شخصیت می داند که انسان از آن آگاهی دارد. به عبارت دیگر هشیاری شامل تمام احساس ها، تجربیات و افکاری می باشد که انسان به آن آگاهی دارد و متناسب با موقعیت های محیطی می باشد مانند حافظه، دقت، توجه، حالت های عاطفی و نگرشی انسان (ترخان، آقا یوسفی- شقاقی- سال 1392 صفحه 27).

عقاید فروید در زمینه ماهیت ساختی شخصیت، در اوایل کارش با آنچه که بعدا مطرح کرده است تفاوت دارد. در ابتدای کار، او شخصیت را با توجه به سطوح آگاهی مورد توجه قرار داده است و آن را شامل بخش های خودآگاه، نیمه خود آگاه و ناخوداگاه می دانست. مهم ترین قسمت ذهن که نقش بسیاری حادی در نظریه روان کاوی دارد، ناخودآگاهی است تا زمان فروید، روان شناسان و فلاسفه پدیده های فکری را ارادی و نتیجه ضمیر خودآگاه انسان می پنداشتند اما فروید اولین کسی بود که به صراحت از روان ناخودآگاه و چگونگی تشکیل و تجلیات آن سخن راند. (شفیع آبادی- ناصری، سال 1392، صفحه 31).

بر طبق دیدگاه روان کاوی فروید، شخصیت از سه سیستم تشکیل می شود: نهاد، خود و فراخود. این نام هایی برای ساختارهای روان شناختی هستند و نباید آن ها را به صورت آدمک هایی تصور کرد که به طور جداگانه شخصیت را می گردانند. شخصیت فرد به صورت یک کل عمل می کند نه به شکل سه بخش مجزا. نهاد تقریبا تکانه های رام نشده ای است که ممکن است با عنصر زیستی ارتباط داشته باشند. خود سعی می کند بین نهاد و مخاطراتی که تکانه های نهاد ایجاد می کنند، میانجی شود. یک راه برای محافظت کردن از خودمان در برابر مخاطرات سابق هایمان، تشکیل فراخود، عنصر اجتماعی درونی شده ای است که عمدتا در آنچه فرد تصور می کند انتظارات والدین باشند، ریشه دارد (کُری- ترجمه سید محمدی، سال 1395، صفحه 84).

نتیجه:

شخصیت انسان با توجه به سطح آگاهی به سه قسمت تشکیل می شود: 1-هشیاری 2-نیمه هشیاری و 3-ناهشیاری. مهم ترین قسمت ذهن که نقش بسیاری حادی در نظریه روان کاوی دارد، ناخوداگاهی است بر طبق دیدگاه روان کاوی فروید، شخصیت از سه سیستم تشکیل می شود: نهاد، خود ، فراخود. یک راه برای محافظت کردن از خودمان در برابر مخاطرات تشکیل دادن فرا خود است.

1-نظریه های مشاوره و روان درمانی، آقا یوسفی، علیرضا؛ ترخان، مرتضی؛ شقاقی، فرهاد. سال 1392، صفحه 27

2- نظریه های مشاوره و روان درمانی، شفیع آبادی، عبدالله؛ ناصری، غلامرضا. سال 1392، صفحه 31

3-نظریه و کار بست مشاوره و روان درمانی، کُری، جرالد، ترجمه سید محمدی، یحیی. سال 1395، صفحه 84.

 

 

 


96/10/10::: 7:4 ص
نظر()